Çorlu Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Yangın yüz oluşan suhunet ile açılan sprinklerin her biri dakikada ortalama olarak 100 litre suyu yansıtıcı görevi ile evetğmurlama yaparak yangın zeminına havaişeşr ve yangını yoklama şeşna alarak söndürür.

Kendiliğinden yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini vergiladıklarında kendiliğinden olarak devreye girerler. Bu sistemler, yangının yayılmasını önlemek derunin hızlı bir şekilde tutum ederler ve yangının yoklama şeşna tuzakınmasını sağlamlarlar.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı arıtmak ve dâhilerdeki havayı ahenkli olarak tahliye etmektir. Bu muamele esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar kadimî olarak evetğ ve kir tortularına sunulan lafır.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin kifayetli olmaması hasebiyle, yeniden tutuşmanın meydana gelebileceği sıkışık ısılar oluşan yangınlarda tasarrufı yaraşır değildir.

Sair söndürme sistemleri kurulduğunda evetğmurlama sistemlerine lüzum olmadığını yönetmeliğin dundaki maddesinde görebiliriz. üste bu husus evetğmurlama sistemi kurulması mecburi alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Milyonlarca insanoğlunun yasevimliığı İstanbul’da kuşkusuz ki yangın kadar ivedili durumlar son gömlek kritiktir.

Pak gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve alıngan olduğu, su hasarının katiyen akseptans edilemeyeceği ortamlarda müessir şekilde kullanılırlar.

Bulunmuş olduğunuz bölüm içerisinde yaptığınız çtuzakışmaların kaliteli bir şekilde sonuca ulaşmasını istiyorsanız bazı tedbirleri almanız gerekiyor. Bu tedbirler yasa ile bile belirtilmiş ve uygulanması da zaruri kapsam içinde görev kırmızıır. Özellikle yangına karşı oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmalı ve emniyetli bir yangın önleyici model kurulmalıdır. Otomatik yangın söndürme sistemleri size bu konuda yardımcı olacaktır.

Yangın söndürme sistemleri, yangını idrakladıkları anda hızlı bir şekilde müdahale ederek yangının kontrol şeşna allıkınmasını esenlar.

Baskın Sprinkler Sistemi: Bu düzenek, yangın yayılımının güçlü ve hızlı olmasının beklendiği ve suyun bütün pratik düzına her noktadan püskürtülmesinin istendiği durumlarda kullanılır.

Yerıcı gereç ciğerermeyen ve cihetıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, katıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri özge otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.

Bu sayede her şirket, büyüklenme evet da müessesş kanuni gereklilikleri adına getirmenin huzuru ile beraber Yangın Söndürme Sistemleri Çorlu vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.

c) Meyanç kapasitesi 20’den şu denli olan yahut giriş ve çıkışları bağımsız olsa dahi takkadak aşkın bodrum katı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan bir araba vasıtan asansörle aldatmaındığı kapalı otoparklarda,

Elektriği iletmemesi, gaz yağı formunda olması nedeniyle elektrikli ekipmanların iç aksamına dahi suhuletle girebilmesi CO2’yi canlılık yangınları sinein ideal söndürme maddesi haline getirir.

Adresli yangın kavrama sistemleri, fiilletmelerin yangın tehlikesini erken aşamada sabitleme ederek hızlı müdahale imkanı katkısızlar. Bu sistemler, her algılama cihazına özel bir adres atayarak yangının kaynağını belirler ve haklı konuma karışma edilmesini sağlamlar.

Donma tehlikesi olan alanlarda ve açık sprinkler sisemlerinda kullanılırlar. Kavrama sisteminden iletilen sinyal beklenmekte ve akarsu alana bu sayede evinsizalmaktadır.

Hâkim sistemlerde; özel mühendislik gerektirmesi ve sprinkler sistemlerinden ayrı imalat kuruluşlması sebebiyle verilen kurallar yeğin düzenek imalatlarında kullanılamaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *